WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Herstal Turcs Futsal  10 - 8  (4-2)

DATUM 04-10-2013  21:15

DOELPUNTEN 2’ Yilmaz (0-1), 7’ Giuliano (0-2), 11’ en 16’ Skeric (1-2 en 2-2), 19’ en 20’ Sleypen (3-2 en 4-2), 21’ Benabdeslam (4-3), Giuliano (4-4), 24’ Sleypen (5-4), 27’ Guillen (5-5), 29’ Achadoud (6-5), 29’ Akdim (6-6), 31’ Achadoud (7-6), 33’ en 37’ Akdim (7-7 en 7-8), 37’ Skeric (8-8), 38’ Sleypen (9-8) en 40’ Cammalleri (10-8).

VERSLAG De wedstrijd tegen Herstal moest gewonnen worden, want met de zware verplaatsing volgende week naar Chatelineau en vervolgens de partij thuis tegen Lier zou een verlies vanavond ons misschien nog lange tijd in de achtervolging kunnen plaatsen. Een dikke pluim voor Sleypen en kiné Heyde voor hun inzet en werkkracht de afgelopen week, want de diagnose na Sleypens wedstrijd afgelopen week met Brustem was 2 à 3 weken. Of de commentaren op de alom gekende sociale website Facebook ermee te maken hebben of niet. Het is op zich al wonderbaarlijk te noemen dat Sleypen toch aan de aftrap stond voor de super belangrijke partij tegen Herstal. Ook Coppola raakte speelklaar, maar Duric H. ondervond nog teveel last van de enkel en verkoos te supporteren vanop de bank.

Kan een wedstrijd slechter beginnen dan dat je bij de eerste aanval, een tegenaanval te slikken krijgt en Hüyük dan al aan de noodrem moet gaan hangen, met de gekende rode kaart als toetje er bovenop ? Herstal speelt de fase goed uit en Yilmaz krijgt de bal in twee tijden voorbij Decoster, 0-1, tweede minuut. Houthalen trekt het spel naar zich toe, en Herstal countert vlijmscherp op elke aanval van Celtic die door Yildiz wordt onderschept. De beste kans komt er na een actie van Sleypen op links. De voorzet kan net niet gescoord worden door Achadoud. Doch na zeven minuten woordt een voorzet-schot van Guillen in doel gewerkt door Giuliano die knap voor Achadoud in komt gelopen, 0-2. Onder impuls van een goed spelende Skeric moet Yilmaz al eens aan de noodrem gaan hangen en komt goed weg met mààr geel, halfweg de eerste helft. Als een minuutje later Monfort de bal met de hand uit het doel werkt, mag die ook vroegtijdig naar de kleedkamer. De strafschop wordt omgezet door Skeric, 1-2. De bezoekers hebben moeite met het opgelegde tempo door de thuisploeg. Een eerste 10m zou dan niet veel later volgen, maar Coppola kan dé uitgesproken kans op de gelijkmaker niet scoren. Doch, na zestien minuten rukt Sleypen over links op tot aan de achterlijn en zet voor. Als Skeric knap voor zijn mannetje in duikt, scoort hij de gelijkmaker. Een minuutje voor tijd mikt Guillen op Decoster en in de tegenaanval speelt Cammalleri goed in op Sleypen, die beheerst afwerkt, 3-2. Herstal wil dan snel terug gelijk scoren, maar verkijkt zich op een vlijmscherpe counter van Houthalen en als Sleypen slim genoeg is om achter de bal te blijven Cammalleri vindt he gaatje staat de 4-2 ruststand op het scorebord.

Herstal komt het gretigst uit de kleedkamers en als de vrij gelopen Ban Abdeslam vrij mag binnen deviëren aan de eerste paal, komen ze zo aansluiten, 4-3. Niet veel later hangen de bordjes alweer gelijk als Yilmaz sterk blijft en de inlopende Giuliano met wat geluk kan bereiken, 4-4. Als Sleypen gebruik maakt van een aarzelende spelerswissel, scoort hij leep de 5-4. Als de thuisploeg bij balverlies niet goed omschakelt zorgt Guillen met een puntertje opnieuw de gelijkmaker, 5-5. Als Achadoud opnieuw sterk opzit, kan Cammalleri de bal lekker meenemen en hem de 6-5 aan de 2e paal bedienen. Maar de thuisploeg kan niet lang zegevieren, want Akdim kan vanuit een haast onmogelijke hoek Decoster toch doen blozen, 6-6. Als een goed spelende Achadoud even later centraal op wandel mag, haalt die ook nog eens verschroeiend uit en brengt via de deklat de thuisploeg opnieuw op voorsprong, 7-6. Met nog zeven minuten op de klok kan Ben Abdeslam sterk opzetten en Akdim aan de 2e paal bedienen. Die laat Decoster nu geen schijn van kans en scoort opnieuw gelijk, 7-7. Als drieminuten voor tijd Yilmaz de bal uit de voeten van Dalia frutselt, laat hij de mee opgerukte Akdim scoren, 7-8. Doch nog binnen de minuut kan Skeric de bal recupereren en scoren, 8-8. Beide ploegen ruiken de eerste competitie winst van het seizoen en met nog twee minuten op de teller zit alweer een puike Skeric goed tussen, rukt centraal op en bedient op rechts de mee opgerukte Sleypen, die de 9-8 hard binnenschiet. Voor het eerst in heel de wedstrijd blijft de thuisploeg dan matuur uitvoetballen en in de laatste minuut gooit Herstal Yilmaz erin als vliegende doelman in de hoop het tij nog te doen keren. Doch als die zich met nog 10 seconden op de klok verkijkt, zit Cammalleri goed op en scoort dan het doelpunt van de verlossing, 10-8.

Een zeer zwaar bevochten eerste zege, zoveel is zeker, maar met het verlies van Brussel en Beringen springen we nu naar plaats 8 in de rangschikking. Een zege die broodnodig was en waaruit het nodige vertrouwen mag geput worden.